Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki

 

 

 

Ateljee Isserlis - Musiikin perintö

Klassisen musiikin perinne on kautta aikain perustunut sille, että mestarit siirtävät oppejaan eteenpäin nuoremmille sukupolville. Juhlaviikkojen Ateljee Isserlis - Musiikin perintö -sarjan idea pohjautuu tähän ajatukseen.

Juhlaviikkojen ja OP-Pohjolan yhteistyöprojektissa maailmankuulu sellisti Steven Isserlis saapuu Suomeen soittamaan maamme lahjakkaimpien muusikkojen kanssa. Eri sukupolvien huippuosaajat kohtaavat neljän konsertin sarjassa, jonka ohjelman Isserlis on suunnitellut. Suomalaiset muusikot soittavat OP-Pohjolan Taidesäätiön arvosoittimilla. Isserlis soittaa myös konsertin yhdessä kansainvälisesti menestyneimmän suomalaispianistin, Olli Mustosen, kanssa. Isserlis ja Mustonen ovat tehneet pitkään yhteistyötä kamarimusiikin parissa.

Projektiin liittyy myös yhteistyötä Helsingin koulujen kanssa. Sarjan suomalaismuusikot suunnittelevat kolmelle peruskoulun luokalle oppitunnin, jossa he kertovat työstään ja jakavat omaa asiantuntemustaan eteenpäin. Oppituntien lisäksi koululaiset pääsevät seuraamaan muusikkojen ja Steven Isserliksen yhteisharjoituksia. Näin tietämys jatkaa matkaansa sukupolvelta toiselle.

Ateljee Isserlis - Musiikin perintö -konserttisarja jatkaa Juhlaviikkojen ja OP-Pohjolan yhteistyötä, joka on kahtena viime vuonna näkynyt Kamarimusiikkia kaupungintalolla -konserttisarjan kautta.


Konsertit:

Steven Isserlis & Olli Mustonen: Maanantai 22.8. klo 19:00

Ateljee Isserlis I: Tiistai 23.8. klo 18:00

Ateljee Isserlis II: Tiistai 23.8. klo 21:00

Ateljee Isserlis III: Torstai 25.8. klo 18:00

Ateljee Isserlis IV: Torstai 25.8. klo 21:00

 

Sellisti Samuli Peltonen kertoo Ateljee Isserlis -projektista:

 

Liput:

27 / 15 € + Lippupalvelun palvelupalkkio alkaen 2,50 euroa / lippu

Tuomiokirkon kryptan konsertteihin vapaa pääsy.

Erä lippuja OP-bonusasiakkaille + omistajajäsenille 17 / 10 € + Lippupalvelun palvelupalkkio alkaen 2,50 euroa / lippu
Edun saa OP-kortilla, jossa lukee etu- tai OP-bonusasiakas, omistajajäsen tai mainitsemalla koodi OP-Pohjola 2/2011.

 

kuva: Seppo Samuli