Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Terike Haapoja & Co: Edge of the World

Elokuva, kuvataide

Terike Haapoja & Co: Edge of the World

Miltä maailma näyttää toisen silmin? Terike Haapoja etsii kolmen installaation avulla pääsyä toiseuteen. Jaamme kaikki saman maailman, mutta eri lajien kokemukset siitä poikkeavat toisistaan. Globaalissa maailmassa, jossa ihmiset ovat riippuvaisia luonnosta, toisista lajeista ja luonnonvaroista, on uskallettava esittää kysymys siitä, mitä ihmisenä olo tarkoittaa ja edellyttää.

Terike Haapoja käyttää töissään erilaisia tekniikoita. Hänen lähestymistapaansa voisi kutsua niin poikkitieteelliseksi kuin -taiteelliseksikin. Haapoja vertaa työskentelytapaansa runoilijan työhön, jossa asiat ovat sellaisia, millaisina ne kokee. Hänen mukaansa ulkoisen todellisuuden havainnointi on tärkeää, mutta loppujen lopuksi todellisuus muodostuu ihmisen oman kokemuksen kautta. Siksi kokemuksellisuuden menettäminen tarkoittaa myös tiedon kadottamista.

Edge of The World on virtuaalilasien kautta koettava moniosainen installaatioteos. Teos on valmistettu yhteistyössä eri alan ammattilaisten kanssa; työryhmään kuuuluvat mm. äänisuunnittelija Tuomas Norvio, tuottaja Piritta Puhto ja VTT.n tutkija Tatu Harviainen.

Terike Haapoja (s. 1974) on jatko-opiskelija Kuvataideakatemiassa, jossa hän tekee taiteellista tohtorinväitöstään "Kohtaamisen teknologioista" (Technologies of encounter).  Haapoja on valmistunut taiteen maisteriksi sekä Kuvataideakatemiasta että Teatterikorkeakoulusta, jossa hän on opiskellut valosuunnittelua sekä esitystaidetta ja -teoriaa.

Muutamia käytännön huomioita näyttelyvierailulle:
Varauduthan jonottamaan teokseen, seikkailulle pääsee kerrallaan 5 katsojaa. Teoksessa kuljetaan käytävää virtuaalilasit silmillä tietokone selkärepussa. Teos ei mahdollisesti sovellu sinulle jos sairastat migreeniä tai epilepsiaa tai koet olosi tukalaksi suljetuissa tiloissa. Teos ei sovellu alle 13-vuotiaille.

Edge of the World -työryhmä:
Terike Haapoja (kuvataiteilija), Tuomas Norvio (äänisuunnittelija), Tatu Harviainen (tutkija VTT), Piritta Puhto (tuottaja), Tauko/Kaisa Rissanen ja Mila Moisio, Teemu Liakka (kuvaaja), Jarmo Honkala (3D-asiantuntija), Aleksi Pihkanen (insinööri).

Yhteistyössä:

 

Kuva teoksesta Kingdom (Terike Haapoja)


Kirjanmerkki / jaa

Tapahtumapaikka

Amos Andersonin taidemuseo

Tapahtuma-aika

Pe 19.8. - ma 31.10.
Ma  10:00 - 18:00
Ke  10:00 - 20:00
To - Pe  10:00 - 18:00
La - Su  11:00 - 17:00

Liput

8 / 6 / 4 €

Ikäsuositus

13+
Elo- ja syyskuu 2011
matiketopelasu
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4