Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Lasten leffasunnuntai

Elokuva, kuvataide

Lasten leffasunnuntaiDumbo & Valkoinen ilmapallo

Elokuvateatteri Orionissa esitetään Lasten leffasunnuntaina Walt Disneyn rakastettu Dumbo ja Jafar Panahin lumoava Valkoinen ilmapallo.

Dumbo (USA 1941) on Walt Disneyn neljäs pitkä animaatio, jonka ohjasi Ben Sharpsteen. "Se mikä painaa alas voi nostaa myös ylös", on Timotei-hiiren neuvo pikku norsulle, jota pilkataan sen suurikokoisten korvien tähden. Niin Dumbosta tulee sirkuksen ihmesankari, lentävä elefantti. Dumbo valmistui nopeasti ja innostuksen vallassa, ja monen mielestä se onkin kaikkien aikojen paras Disney-elokuva.

Dumbo esitetään englanninkielisenä, tekstitys suomeksi. Ei ikäsuositusta, kaikenikäiset ovat tervetulleita!

 

Jafar Panahin ohjaama Valkoinen ilmapallo (Iran 1995) on esikoiselokuva vertaansa vailla. Yhdessä Abbas Kiarostamin kanssa laaditusta käsikirjoituksesta valmistui tarina seitsemänvuotiaasta tytöstä, joka lähtee ensi kertaa yksin Teheranin kaduille. On uudenvuoden aatto, ja pikku Razieh lähtee ostamaan äitinsä viimeisillä rahoilla söpöä kultakalaa. Panahin kuvaus tytön seikkailuista on täynnä lumousta ja jännitystä.

Humanistinen taiteilija Jafar Panahi tuomittiin Iranissa vuonna 2010 kuudeksi vuodeksi vankeuteen ja 20 vuodeksi elokuvantekokieltoon syytettynä "propagandasta islamilaista tasavaltaa vastaan". Ystävät ja kollegat ympäri maailman vaativat hänen vapauttamistaan.

Dumbosta lisäesitys myös Cirko Pikkolo -festivaalilla.

 

Su 4.9.
Dumbo klo 14:00
Valkoinen ilmapallo klo 15:30

Liput ja lisätietoja Kansallisen audiovisuaalisen arkiston verkkosivuilta.

Yhteistyössä:


Kirjanmerkki / jaa

Tapahtumapaikka

Elokuvateatteri Orion

Tapahtuma-aika

Su 4.9.   

Liput

2€ / 4,50€ / 5,50€
Elo- ja syyskuu 2011
matiketopelasu
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4