Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Carmen Souza

Huvila

Carmen SouzaHedvig Hanson Group

Portugalilais-kapverdeläinen Carmen Souza kuuluu aidosti aurinkoisten artistien joukkoon. Hänen akustinen ja intiimi jazzinsa flirttailee afrikkalaisten rytmien kanssa.

Maailman jazzyleisöjä ihastuttaneen Souzan äänimaailma on raikas ja uusi ja silti uskollinen Souzan kapverdeläisille juurille. Häntä onkin kiitetty maailmanjazzin uusintamisesta; Souzan musiikissa Kap Verdestä kurotellaan kaikkialle maailmaan.

Lahjakas Souza tuottaa itse levynsä, soittaa kitaraa ja Rhodes-pianoa sekä laulaa persoonallisella, mieleenpainuvalla äänellään. Souzan esikuviin kuuluvat niin Ella Fitzgerald, Keith Jarrett kuin Diana Krall: artistit, jotka tinkimättömällä työllään ja näkemyksellään ovat perustelleet paikkansa maailman eturivin muusikoiden joukossa.

Uusimmalla levyllään Protegid Souzan puoliksi puhuttu ja puoliksi laulettu kerronta viittaavat Nina Simonen ja Billie Holidayn kaltaisiin suuruuksiin. Hänen ihmeellisen iloinen, aurinkoinen Afrikkansa huokailee ja lentää, maukuu ja kujertaa tarttuen tiukasti elämään sen kaikkine epävarmuuksineen.

Carmen Souza - laulu, kitara ja Rhodes piano
Theo Pas'cal - basso, kontrabasso
Sebastian Chirife - rummut
Jonathan Idiagbonya - akustinen piano

Myös illan aloittavan virolaisen Hedvig Hansonin äänessä on samanaikaisesti sekä omaperäisyyttä että kaikuja jazzin legendoista. Mieleenpainuvan äänen omaavalta artistilta on ilmestynyt neljä albumia. Laulajatar kuuluu maansa arvostetuimpien musiikintekijöiden joukkoon ja hänen uraansa seurataan kiinnostuksella.

Hedvig Hanson Group aloittaa illan klo 19:00. Carmen Souza nousee lavalle n. klo 20:15.

 

Kuva: Patricia Pas'cal

*Lippupalvelun palvelupalkkio alkaen 2,50 euroa / lippu.

 


Share

Tapahtumapaikka

Huvila-teltta

Tapahtuma-aika

Ma 29.8.  19:00 

Liput

35 € *

Ikäsuositus

Ikäraja 18 v.

Osta lippu

Elo- ja syyskuu 2011
matiketopelasu
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4