Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Renaud García-Fons

Huvila

Renaud García-Fons "Linea del Sur"Indialucia

Renaud García-Fons on ranskalainen, juuriltaan katalonialainen 5-kielisen kontrabasson taituri, jonka käsissä basso soi huikean monipuolisesti kuulostaen välillä sellolta tai alttoviululta. Hän on tunnettu erityisesti melodisesta lahjakkuudestaan ja onpa häntä kutsuttu kontrabasson Paganiniksikin.

García-Fonsin musiikissa on vaikutteita jazzista, flamencosta, tangosta, afrikkalaisesta, latinalais-amerikkalaisesta, arabialaisesta ja intialaisesta musiikista, klassisesta musiikista sekä kansanmusiikista. Musiikki ei kuitenkaan ole sidoksissa yhteenkään tiettyyn kansanmusiikkiperinteeseen vaan on ennemmin "kuviteltujen kansojen musiikkia".

Uusimmalla levyllään välimerellisiin tunnelmiin kuulijansa johdatteleva García-Fons korostaa, että hänen maailmoja kiertävässä musiikissaan ei ole itsetarkoituksellista "etnoilua" tai musiikkiturismia, vaan keskiössä on yksinkertainen melodia erilaisine vaikutteineen.

García-Fons esiintyy Linea del Sur -kokoonpanon kanssa.

Renaud García-Fons - kontrabasso
David Venitucci - harmonikka
Kiko Ruiz Flamenco - kitara
Pascal Rollando - lyömäsoittimet

Indialucia on musiikkiprojekti, joka yhdistää kaksi kiehtovaa musiikkityyliä: intialaisen musiikin ja andalusialaisen flamencon. Idän ja lännen leikkauspisteestä kaikuva musiikki saattaa yhteen kaksi kulttuuria, joilla onkin yllättäen yhteinen alkuperä.

Indialucian projekti kurottaa kauas historiaan. Flamencon juurien sanotaan ulottuvan maurien ja juutalaisten musiikkiperinteisiin. Eritoten Andalusian mustalaiset ovat jättäneet taiteenlajiin oman leimansa. Indialucia katsoo kuitenkin vielä kauemmas ja seurailee flamencon juuria aina intialaiseen musiikkiin saakka. Indialucian mukaan ensialkuun epätodennäköiseltä kuulostava fuusio ei siten olekaan epätodennäköinen vaan ennemmin flamencon paluuta alkulähteilleen.

Miguel Czachowski - flamencokitara
Avaneendra Sheolikar - sitar
Sandesh Popatkar - tabla
Dobroslaw Filip - cajon ja perkussiot

Indialucia aloittaa illan klo 19:00. Renaud García-Fons & Linea del Sur nousee lavalle n. klo 20:30.

 

Tähän esitykseen voit ostaa VIP-paketin.

Kuva: Caroline Pottier

*Lippupalvelun palvelupalkkio alkaen 2,50 euroa / lippu.


Share

Tapahtumapaikka

Huvila-teltta

Tapahtuma-aika

Ke 31.8.  19:00 

Liput

35 € *

Ikäsuositus

Ikäraja 18 v.

Osta lippu

Elo- ja syyskuu 2011
matiketopelasu
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4