Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Frá Íslandi – akustista ja elektronista Islannista

Huvila

Frá Íslandi – akustista ja elektronista IslannistaÓlöf Arnalds – Snorri Helgason – Sin Fang – Múm DJ's

Heitä hyvästit arkirealismille, antaudu eksentrisen edessä! Islannin taikamaailmasta tiensä maailmalle löytävät jatkuvasti uudet, loputtoman mielenkiintoiset musiikintekijät. Huvilan Islanti-illassa tunnelmoidaan Ólöf Arnaldsin, Snorri Helgasonin, Sin Fangin ja Múm DJ'sien kanssa. Illan mittaan nähdään myös suomalaiseksi syntynyt islantilainen, Samuli Kosminen.

Ólöf Arnaldsin ihanaa ääntä on kuultu Múmin kiertueilla. Keijukainen, kitara ja kauniit melodiat: Arnaldsin musiikki kulkee kuulaana ja kirkkaana oikeuttaen satunnaiset vertailut keijukaiskuningatar Joanna Newsomiin.

Seabear-yhtyeestäkin tuttu Sindri halusi soittaa kaikkia instrumentteja itse ja leikitellä rohkeammin äänellään. Syntyi Sin Fang. "Sin niin kuin Sindri ja Fang eli torahammas, koska hampaani näyttävät torahampailta." Sekä Animal Collectiveen että Sufjan Stevensiin verrattu Sin Fang tekee akustiselektronista musiikkia, joka on lämmintä ja ystävällistä - siis täysin vastustamatonta. Artistin uusi levy ilmestyi maaliskuussa 2011, jota myötä artistin nimikin muuttui ytimekkäämmäksi Bous-päätteen jäätyä historiaan.

Snorri Helgason paikkaa Frá Íslandi -illasta pois jäävää Mugisonia. Elokuun alussa uuden levynsä Winter Sun julkaissut Helgason on ehtinyt mukaan moniin maagisen saaren yhteistyöprojekteihin, viimeisimpänä niin ikään Frá ìslandi -illassa kuultavan Sin Fangin eli Sindri Már Sigfússonin kanssa.

Helgasonin musiikissa Harry Nilsson, Paul Simon ja Neil Young kohtaavat brittipopin, glam-rockin, folkin ja islantilaisen musiikkimaiseman yhtyen joksikin aivan omanlaisekseen. Uusimmalla levyllään Helgason astuu vielä askelen pidemmälle ja asettaa uskaliaasti oman äänimaailmansa rajat koetukselle.

Illan päättää Múm-yhtyeen jäsenistä koottu dj-kaksikko.

Ohjelma:
n.19:00-20:00 Ólöf Arnalds
n.20:00-20.30 väliaika
n.20:30-21:15 Snorri Helgason
n.21:15-22:15 Sin Fang
+ Múm dj's >24.00

 

Yhteistyössä: Islannin suurlähetystö

 

Tähän esitykseen voit ostaa VIP-paketin.

Kuva: Vera Palsdottir

*Lippupalvelun palvelupalkkio alkaen 2,50 euroa / lippu.


Kirjanmerkki / jaa

Tapahtumapaikka

Huvila-teltta

Tapahtuma-aika

La 3.9.  19:00 

Liput

30 € *

Ikäsuositus

Ikäraja 18 v.

Osta lippu

Elo- ja syyskuu 2011
matiketopelasu
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4