Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Marcos Valle

Huvila

Marcos ValleGrupo Choramba

Vamos! Brasilialaisen musiikin lähettiläs Marcos Valle taikoo auringon taivaalle kepeästi keinuvalla musiikillaan. 1960-luvulta saakka lattarirytmien parissa taiteillut Valle on viime vuosina innoittanut monia DJ:tä melodisella ja tanssittavalla musiikillaan ja ollut mukana pitämässä bossa novaa kiinni tässä päivässä.

"Bossa nova" on kuitenkin turhan kapea kategoria eri musiikkityylien välillä vaivattomasti luovivalle Vallelle, jonka musiikille tunnusomaista on sen soljuvuus ja paikoin unenomaiseksi ulottuva keveys.

Uransa varrella rockilla, psykedelialla, acid jazzilla sekä drum'n'bassilla bossa novaansa särmittänyt Valle on palannut akustisempaan ja orgaanisempaan ilmaisuun uusimmalla, viime vuonna julkaistulla levyllään Estática. Estáticaa onkin kiitelty levyksi, jolla Valle on jälleen elementissään ja luontevimmillaan.  Tyylilajikokeilujen sijaan Estática on ennen kaikkea henkilökohtainen ja aito.

Muun muassa Sergio Mendesin kanssa kiertäneen Vallen tunnetuimpia kappaleita lienevät Nova Bossa Nova ja Samba De Verão, josta ovat tehneet omat versionsa muun muassa Bebel Gilberto sekä Anita O'Day. Vallen standardeiksi vakiintuneita kappaleita on tulkinnut myös legendaarinen Caetano Veloso.

Marcos Valle - koskettimet, akustinen kitara & laulu
Patricia Alvi - laulu
Jessè Sadoc - trumpetti & flyygelitorvi
Renato Franco - huilu & saksofoni
Mazinho Ventura - basso
Renato " Massa " Calmon - rummut

Grupo Choramba ammentaa brasilialaisesta choro-musiikista, sambasta ja bossa novasta. Mukana on myös argentiinalaista milongaa ja kuubalaista perinnemusiikkia. Improvisaatiot ovat trion tulkintojen olennainen osa.

Petri Hakala - mandoliini
Pekka Nylund - kitara
Roope Aarnio - kitara
Anders Perander - pandeiro, cavaquinho

Grupo Choramba aloittaa klo 19:00. Marcos Valle nousee lavalle n. klo 20:15.

Loppuillasta DJ Uuge Kojola (Radio Helsinki)

 

Tähän esitykseen voit ostaa VIP-paketin.

Kuva: Fernando Franzao

*Lippupalvelun palvelupalkkio alkaen 2,50 euroa / lippu.

 

 


Share

Tapahtumapaikka

Huvila-teltta

Tapahtuma-aika

La 20.8.  19:00 

Liput

35 € *

Ikäsuositus

Ikäraja 18 v.

Osta lippu

Elo- ja syyskuu 2011
matiketopelasu
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4