Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
The Creole Choir of Cuba

Huvila

The Creole Choir of Cuba

Konsertti klo 16:00-17:30. Sisään Huvilaan pääsee klo 15:00.

Kuuban kätkettyihin musiikkihelmiin kuuluva The Creole Choir of Cuba johtaa sunnuntai-iltapäivän kreolimessun. Kätketystä helmestä ei voida tosin puhua enää pitkään: The Guardian -lehti uumoilee, että kuoro on matkalla maailmanmaineeseen - jopa erääksi maailman menestyneimmistä kuorosta.

Kreolilla tarkoitetaan kulttuurien yhteensulaumaa. Kreolikielet ovat syntyneet kahden kielen kohtaamisista ja kreoliruoassa maistuvat monet mantereet. Kuuban kreolimusiikissa kaikuvat niin afrikkalaiset vaikutteet kuin eurooppalaiset ja paikoin jopa aasialaisetkin sävyt.

The Creole Choir of Cuba on tallentanut musiikkiaarteita Haitilta, Dominikaanisesta tasavallasta ja Kuubasta. Kuoron tarinassa kiteytyy sekä Kuuban kreolikulttuurin kauneus ja monipuolisuus että sen surullinen historia. Kuoron jäsenet polveutuvat afrikkalaisista orjista, jotka pakenivat Haitista Kuubaan tai hakeutuivat sinne myöhemmin turvapaikkaa hakien. The Creole Choir of Cuba kunnioittaakin musiikillaan haitilaisia juuriaan ja Haitin rikasta musiikkiperinnettä.

The Creole Choir of Cuba koostuu kymmenestä taidokkaasta laulajasta, joiden esittämät intohimoiset melodiat ja korviahivelevän hienot sovitukset ovat varmasti ainutlaatuisinta laulantaa, jota Kuubasta on koskaan tullut. The Creole Choir of Cuba vieraili viime keväänä Englannissa, ja kuoro esiintyi muun muassa suositussa "Later with Jools Holland" -tv-ohjelmassa. Radio- ja televisiopersoona Mark Lamarr suorastaan häkeltyi kuoron esityksestä BBC2-kanavalla: "Uskomaton kokemus ... hämmästyttävää kamaa ... olen sanaton ... tämä on aivan upeaa". Kuoro laulaa kreolinkielellä, joka on Kuuban toinen valtakieli.

Messun yhteydessä pääsemme nauttimaan sunnuntai-iltapäivästä kreoliherkkujen parissa. Kuubalaiseen ruokakulttuuriin on yhdistynyt paitsi espanjalaisia ja afrikkalaisia myös aasialaisia piirteitä. Espanjalaiset toivat maahan riisin, sitruunan ja appelsiinin. Afrikkalaiset orjat taas toivat mukanaan vihanneksia ja hedelmiä, jotka olivat tuntemattomia Euroopassa. Näin muodostui rikas, kreoleille tyypillinen ruokakulttuuri, jonka vivahteikkuus ja kekseliäs mausteiden käyttö kruunaavat.

Creole-iltapäivän menu:
GUMBO: Lämmin riisipilahvi, jossa mereneläviä, mausteista makkaraa, kasviksia, mausteita (myös kasvisvaihtoehto)

 

Tähän esitykseen voit ostaa VIP-paketin.

Kuva: Sven Creutzmann

*Lippupalvelun palvelupalkkio alkaen 2,50 euroa / lippu.

http://www.myspace.com/thecreolechoirofcuba

"The Creole Choir of Cuba has become the island's most celebrated export, narrowly edging out cigars and rum."
FT.com


Share

Tapahtumapaikka

Huvila-teltta

Tapahtuma-aika

Su 28.8.  16:00 

Kesto

n. 90 min

Liput

30 € (pelkkä lippu), lippu + ruokatarjoilu 45 € *

Ikäsuositus

18 v., alle 18v. huoltajan seurassa

Osta lippu

Elo- ja syyskuu 2011
matiketopelasu
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4