Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Juhlaviikkoklubi

Kaupunkitapahtumat

Juhlaviikkoklubi

Kansallisteatterin Lavaklubin tiloissa ja myötävaikutuksella syntyy Juhlaviikkoklubi, festivaalin olohuone, yökerho ja kohtaamispaikka. Jokaisena festivaalipäivänä sunnuntait poislukien iltapäivästä iltamyöhään auki oleva klubi tarjoilee musiikkia, elokuvaa, keskustelua, taiteilijatapaamisia sekä mahdollisuuden vaikkapa unohtua hetkeksi upottavaan nojatuoliin kahvikupin ja kirjan kanssa. Klubille voi poiketa ohi kulkiessaan tai siellä voi viihtyä koko illan.

Klubi on auki ma-la 13-02.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Iltatilaisuuksissa ikäraja 18 vuotta.

 

Juhlaviikkoklubin ohjelma:

TO 18.8. KLO 19.30 - KUOROJEN KIERROS
Art Goes Kapakan aloittaa perinteisesti Kuorojen kierros. Monisatapäisen kuorolaulajajoukon äänekäs kapakkakierros kajautetaan käyntiin kuorokonsertilla Senaatintorilla klo 19.00. Kuoronjohtajana toimii Marjukka Riihimäki. Juhlaviikkoklubille Kuorojen kierros saapuu klo 19.30.

PE 19.8. KLO 21 - JUHLAVIIKKOKLUBIN AVAJAISILTA: GASTHOF RIIORAA
Edith Södergran goes cabaret in Havanna. Gasthof Riioraa on sisarusten Anna ja Eeva Paavilaisen perustama bändi, jossa pohjoinen hulluus kohtaa maailmanrytmit. Gasthof Riioraa tunkeutuu musiikillaan runouden vimmaiseen ja raastavaan maailmaan. Tekstejä mm. Ahmatovalta, Södergranilta, Svetajevalta, Tynniltä ja Mannerilta. Elämä on unta, vai oliko se juhla, karnevaali..? Runotyttöjen kaihoa ja alkuvimmaa.
Loppuillan musiikkitarjonnasta vastaa National DJ's.

LA 20.8. KLO 14 - PECHA KUCHA
Juhlaviikkoklubilla pidettävässä Pecha Kucha -tilaisuudessa kotimaiset ja ulkomaiset kulttuurialan ammattilaiset esittelevät luovaa työtänsä epämuodollisesti kuvien ja kertomusten kautta. Kukin taiteilija esittelee 20 kuvaa, joista jokaisesta on aikaa kertoa tasan 20 sekuntia. Kulttuurialan taitajat paljastavat inspiraationsa salaisuuden 6 minuutin ja 40 sekunnin aikana Pecha Kuchassa, jonka juontajana toimii Pietu Pietiäinen.
Pecha Kucha-vieraina nähdään muun muassa Lauri Maijala, Airan Berg sekä Enrico Stolzenburg.

LA 20.8. KLO 20 - RENDEZ -VOUS - RANSKALAISIA KOHTAAMISIA
Rendez-vous - ranskalaisia kohtaamisia esittelee suomalais-ranskalaisen teatterivaihdon hedelmiä sekä Ranskassa että Suomessa vuonna 2011. Projekti on syntynyt yhteistyössä Suomen Kansallisteatterin, KOM-teatterin ja ranskalaisen Le PANTA-théâtren kanssa. Yhteistyön hedelmiä nähdään KOM-teatterissa 19.8. klo 19 sekä Kansallisteatterin Willensaunassa 20.8. klo 16. Demoesityksiin on vapaa pääsy. Juhlaviikkoklubin jatkoilla esiintyvät KOM-teatterilaiset sekä näyttelijä Timo Tuominen, joka tulkitsee upeasti Jacques Brelin lauluja.
Loppuillan musiikkitarjonnasta vastaa National DJ's.

TI 23.8. KLO 20 - CHRISTOPH SCHLINGENSIEF -ELOKUVIA
Juhlaviikkoklubilla esitetään kolme elokuvaa viime vuonna edesmenneeltä saksalaisohjaajalta Christoph Schlingensiefiltä. Elokuvista alustaa taiteentutkija ja Nuori Voima -lehden päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskoski.
Klo 20 Freakstars 3000 (2004, 75 min.; Haluatko friikkitähdeksi?)
Klo 21:30 100 Jahre Adolf Hitler - Die letzte Stunde im Führerbunker (1989, 60 min.; 100 vuotta Adolf Hitleriä - viimeinen tunti Führerin bunkkerissa)
Klo 23 Das deutsche Kettensägen Massaker (1990, 63 min.; Saksalainen moottorisahamurhaaja)

KE 24.8. KLO 17 - CHRISTOPH SCHLINGENSIEF: KAUNIIMPAA KUIN TAIVAASSA -KIRJAN JULKISTAMISTILAISUUS
"Haluan kestää kuolemani... Niinpä minun täytynee palata ajatukseen, jonka sain jo vuosi sitten: Rakennan Afrikkaan oopperatalon. Ja oopperan yhteyteen tulee myös sairaala, pieni koulu, majatalo, kirkko ja harjoitustiloja."
Christoph Schlingensief, Kauniimpaa kuin taivaassa -kirjan julkistamistilaisuudessa Schlingensiefin elämästä ja teoksista keskustelevat päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskoski, suomentaja Eeva Bergroth ja toimittaja Satu Taskinen.
Loppuillan musiikkitarjonnasta vastaa National DJ's.

TO 25.8. KLO 20 - AFRIKKA-ILTA
Juhlaviikkoklubin Afrikka-illassa dj:t Super Mazembe ja Connardfini viihdyttävät yleisöä monipuolisilla Afrikka-rytmeillä. Illan aikana myös lumoava beniniläinen vodoun-muusikko ja vodoun-pappi Alpha Omega esittää zogbehu-, asandro-, zogbegbadja- ja kakarytmejä balafonilla ja afrikkalaisilla rummuilla. Laulujen esityskielet ovat hula, mina ja fon. Illan aikana mahdollisesti myös yllätysesiintyjiä.

PE 26.8.2011 KLO 17 GODOTA ODOTTAESSA -TEEMAKESKUSTELU
Samuel Beckettin Godota odottaessa on hilpeä näytelmä epätoivosta. Absurdissa klassikossa mitään ei tapahdu. Silti koko ajan tapahtuu valtavasti. Beckettin ajaton mestariteos piirtää tarkan kuvan ihmisen osasta järjettömässä maailmassa. Atomipommin jälkeiseen maailmaan kirjoitettu näytelmä on ajankohtaisempi kuin aikoihin. Arto af Hällströmin ohjaamassa versiossa lavalla nähdään Eero Aho, Hannu-Pekka Björkman, Janne Reinikainen ja Esko Salminen. 
Beckettin hengessä keskustelemassa ovat mm. ohjaaja Arto af Hällström. Keskustelua johdattelee vapaa kirjoittaja Taina West.

PE 26.8. KLO 21 - OMATUNTOKLUBI
Lavaklubin supersuosittu klubi-ilta, jota vetävät näyttelijät Anna Paavilainen ja Marja Salo. Aina jotain uutta pikaruokakansalle ja kaupungin kovin dj. Open stage. Vapaa pääsy.
PS Jos pöytälaatikostasi löytyy lauluja, runoja, hämärä idea tai valmis esitys, voit tulla myös esiintymään. Potkaise juttusi käyntiin tai hautaa se ikuisiksi ajoiksi... Contact Facebook: Anna Paavilainen tai Marja Kruse. Juhlaviikkojen kunniaksi Omatuntoklubi Taiteiden yönä.
Loppuillan musiikkitarjonnasta vastaa National DJ's.

LA 27.8. KLO 22 - COLOR DOLOR
Color Dolor on Stina Koistisen tuorein yhtye, jolle hän on säveltänyt kappaleita Anna Ahmatovan runoihin sekä omiin teksteihinsä. Yhtyeen saundia on kuvailtu yhdistelmäksi vanhaa runoutta, punkkia, melankolisia melodioita ja ainutlaatuista herkkyyttä. Stina on nuori lauluntekijä Helsingistä, jonka aikaisempia projekteja ovat olleet mm. Happy-Go-Lucky, Mykaboom ja Sagolik. Color Dolorissa soittavat Ilkka Tolonen, Nicolas 'Leissi' Rehn ja Jan Wälchli, jotka ovat tuttuja mm. Tundramatiks, Yona & Liikkuvat Pilvet, Sara Sayed ja Pyhimys & Medium -yhtyeistä. Color Dolor äänittää debyyttialbuuminsa kesällä 2011, suunniteltu julkaisuaika on tulevana syksynä.
Loppuillan musiikkitarjonnasta vastaa National DJ's.

MA 29.8. KLO 21 TROPIIKIN YÖ
DJ Super Mazembe tuo sävelviestin kaukaa tropiikista. Levysoittimesta kaikuvat klassiset 60-, 70- ja 80-lukujen rytmit: afrobeat, tropicalia, rumba, calypso, bollywood-funk ynnä muut.

TI 30.8. KLO 21 - JOS VOISI LUKEA ITSENSÄ KAUAS
Vuoden nuori lausuja Mirjami Heikkinen lukee muun muassa Ilpo Tiihosen, Catharina Gripenbergin, Eeva-Liisa Mannerin ja M. A. Nummisen runoja sekä tekstejä nuorilta runoilijoilta, jotka kirjoittaessaan olivat alle 18-vuotiaita. Muusikkona Petja Pelli.
Ohjaus: Aino Kivi
Loppuillan musiikkitarjonnasta vastaa National DJ's.

Illan aikana klubin seinät digi-tapetoi Kuvataiteilija Mikko Ijäs videoteoksillaan, joissa makupaloja mm. Kertomuksia keittiöstä -esityksen lavasteista. Ijäs piirtää digitaalisia kuvia kosketusnäytöllisiin välineisiin.

KE 31.8. KLO 21 - KIINALAINEN DISKO
Juhlaviikkoklubin kiinalaisessa diskossa levyjä soittavat muun muassa dj;t Siddhartha Ramone ja Nana.

PE 2.9. KLO 22 - KABAREE-ILTA
Jenni Kallo ja Thom Monckton antavat esimakua teatteri Hurja Ruuthiin tulevista sooloesityksistään. Luvassa maailmanluokan klovneriaa. Esitykset kello 22.00 ja 23.00.

LA 3.9. KLO 21 - LÄHI-ITÄ -DISKO
Lähi-Itä -diskossa live-musiikki, underground-elokuvat sekä taitava DJ Trash Mango nostattavat juhlayleisön tunnelman kattoon vielä kerran.

 

Muutokset mahdollisia. Seuraa päivityksiä tällä sivulla.

yhteistyössä:


 

kuva: Turkka Ylinen


Kirjanmerkki / jaa

Tapahtuma-aika

Pe 19.8.  13:00 
La 20.8.  13:00 
Ma 22.8.  13:00 
Ti 23.8.  13:00 
Ke 24.8.  13:00 
To 25.8.  13:00 
Pe 26.8.  13:00 
La 27.8.  13:00 
Ma 29.8.  13:00 
Ti 30.8.  13:00 
Ke 31.8.  13:00 
To 1.9.  13:00 
Pe 2.9.  13:00 
La 3.9.  13:00 
Elo- ja syyskuu 2011
matiketopelasu
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4