Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Samuel Beckett: Godota odottaessa

Teatteri, tanssi, sirkus

Samuel Beckett: Godota odottaessa

HUOM:

Kansallisteatterin Godota odottaessa -esityksen 31.8. ensi-ilta ja elo-syyskuun vaihteen esitykset on siirretty pienen näyttämön ilmanvaihtojärjestelmän ongelmien vuoksi. Uusi ensi-ilta on 15.9.2011.

Lippupalvelun kautta lippunsa ostaneet voivat palauttaa liput mihin tahansa Lippupalvelun lippukauppaan ja saada lipun hinnan takaisin. Lipun voi myös viedä Kansallisteatterin lipunmyyntiin ja vaihtaa korvaavaan esitykseen. Lipunmyynnin sisäänkäynti löytyy Rautatieaseman puoleisesta kulmasta. Lippuja vaihdetaan korvaavaan esitykseen 30.9. saakka. Kansallisteatterin lipunmyynnin puhelinnumero on 010 7331 331 (0,083€/puhelu + 0,17-0,06€/min).

 

--

Samuel Beckettin Godota odottaessa on hilpeä näytelmä epätoivosta. Absurdissa klassikossa mitään ei tapahdu. Silti koko ajan tapahtuu valtavasti. Beckettin ajaton mestariteos piirtää tarkan kuvan ihmisen osasta järjettömässä maailmassa.

Nukkavierut miehet Estragon ja Vladimir tapaavat illansuussa lohduttoman maantien varressa. He odottavat salaperäistä herra Godota epävarmoina kohtaamispaikasta ja -ajasta – epävarmoina lähestulkoon kaikesta. He ovat alituiseen lähdössä kuitenkaan lähtemättä, jatkuvasti äärimmäisten ratkaisujen partaalla niihin kuitenkaan päätymättä. Tuleeko Godot? Tuleeko ehkä jo huomenna?

Atomipommin jälkeiseen maailmaan kirjoitettu Huomenna hän tulee on ajankohtaisempi kuin aikoihin. Absurdi tragikomedia löytää yleisönsä aina uudelleen. Näytelmällä on myös Kansallisteatterin Pienen näyttämön historiassa keskeinen rooli, sillä se oli syyskuussa 1954 käyttöön vihityn näyttämön kolmas ensi-ilta. Arto af Hällströmin ohjaamassa versiossa lavalla nähdään elävä legenda Esko Salminen kera nuorempien kollegojensa Ahon, Björkmanin ja Reinikaisen.

”Mitään ei tapahdu, kukaan ei tule, kukaan ei mene, tämä on kauheaa.”

”Naiset synnyttävät hajareisin haudan päällä, päivä paistaa hetken, sitten on taas yö.”

Ohjaus: Arto af Hällström
Rooleissa: Eero Aho, Hannu-Pekka Björkman, Janne Reinikainen, Esko Salminen

 

Yhteistyössä:


Kirjanmerkki / jaa

Tapahtuma-aika

To 15.9.  19:00 
Elo- ja syyskuu 2011
matiketopelasu
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4