Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Sota näyttämöllä – taistelutaitojen teatteria Kiinasta

Teatteri, tanssi, sirkus

Sota näyttämöllä – taistelutaitojen teatteria Kiinasta

TILAISUUS ON LOPPUUNMYYTY.

Huimaa akrobatiaa, hurjia taistelukohtauksia, värikkäitä asuja ja kasvomaalauksia. Peking-oopperassa yhdistyvät Kiinan maakuntien teatterien parhaat puolet. Hetki vahvasti tyylitellyn taiteenlajin lavalla vaatii vuosikymmenen harjoittelua. Kansallisoopperan esityksessä suomalainen peking-oopperan taitaja, näyttelijä Antti Silvennoinen valottaa yleisölle lajin saloja.

Kiinalaisittain nuoressa, parisataa vuotta sitten kehittyneessä peking-oopperassa kehollisuus näyttelee tärkeää roolia. Esiintyjän on hallittava suvereenisti oma kroppansa pystyäkseen tekemään liikkeet oikein. Peking-oopperassa esiintyvän täytyykin olla varsinainen monitaituri: näyttelemisen ja akrobatian lisäksi pitää osata laulaa ja tanssia sekä käyttää erilaisia aseita koreografian osana.

Tyylin monipuolisuudesta johtuen sanotaankin, että jos on taitava peking-oopperanäyttelijä osaa vaivatta myös muita teatterin lajeja. Peking-oopperanäyttelijät varsinkin Kiinassa tekevät laulukeikkoja, toimivat akrobaatteina ja tekevät taistelukoreografioita filmeihin, ovat stunt-miehinä hongkong-elokuvissa ja näyttelevät elokuvissa ja teatterissa. Kiinalaisille viihteentekijöille peking-oopperan opiskelu onkin hyvä peruskoulutus. Muun muassa Jackie Chan on käynyt Hongkongissa vastaavan koulutuksen.

Antti Silvennoinen on vuonna 2006 Vaasan fyysisen teatteri-ilmaisun koulutuslinjalta valmistunut näyttelijä. Hän on opiskellut perinteisen kiinalaisen teatterin näyttelijäntekniikkaa Perinteisen teatterin akatemiassa Pekingissä 2005 ja 2009 yhteensä kolmen lukukauden ajan.

Aasia Helsingissä -festivaalin toiminnanjohtajaVeli Rosenberg esittelee teoksen ennen näytöstä klo 18:00.

Esiintyjät: Kiinan perinteisen teatterin akatemian esiintyjäryhmä sekä Antti Silvennoinen, Elias Edström ja Julia Johansson

 

Yhteistyössä Aasia Helsingissä -festivaali

 

Kuva: Suomi–Kiina-seuran kuva-arkisto

*Lippupalvelun palvelupalkkio alkaen 2,50 euroa / lippu.

 


Kirjanmerkki / jaa

Tapahtuma-aika

Ti 30.8.  19:00 
Ke 31.8.  19:00 

Kesto

130 min, väliaika

Liput

37-32 / 15 € *

Ikäsuositus

8+
Elo- ja syyskuu 2011
matiketopelasu
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4