Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki

Festari-info

FAQ

Liput I  OhjelmistoTapahtumapaikallaEsiintymään JuhlaviikoilleHuvila


Milloin seuraavat Helsingin juhlaviikot järjestetään?
Tänä vuonna 19.8.–4.9.2011, ja seuraavina vuosina 17.8.–2.9.2012, 16.8.–1.9.2013 ja 15.–31.8.2014.

LIPUT


Mistä saa pääsylippuja Juhlaviikkojen tapahtumiin?
Juhlaviikkojen lippuja välittää pääsääntöisesti Lippupalvelu. Lippuja voi ostaa Lippupalvelun toimipaikoista, internet-palvelusta sekä puhelinmyynnistä, puh. 0600 10 800 (1,96 e/min + pvm) tai 0600 10 020 (6,79 euroa/puhelu+pvm).

Festivaalin aikana lippuja voi ostaa myös tapahtumapaikoilta, mikäli esitys ei ole loppuunmyyty. Tapahtumapaikkojen lippukassat avataan tuntia ennen kunkin tilaisuuden alkua.

Festivaalitoimiston puhelinnumerosta ei voi varata lippuja. Suurien ryhmien varauksissa sekä erityistilanteissa voit kysyä apua toimistoltamme, puh. (09) 6126 5100 tai Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen .

Voinko ostaa opiskelijalipun nettikaupasta?
Myös opiskelijahintaisia lippuja voi ostaa nettikaupasta. Opiskelijakortti on varauduttava esittämään myös tapahtumapaikalla vahtimestarille. Nettiostamisesta kerrotaan lisää Lippupalvelun sivuilla.

Voiko istumapaikan valita itse?
Numeroiduissa esityksissä istumapaikan voi valita lippua hankkiessa. Osassa esityksiä ei ole numeroituja paikkoja ja istumapaikka valitaan paikan päällä esityksen alkaessa.

Millaisia alennuksia lipuista myönnetään?
Alle 18-vuotiaat, opiskelijat, varusmiehet, siviilipalvelusmiehet, työttömät, eläkeläiset ja eräät kulttuurialan ammattiryhmät ovat oikeutettuja alennuksiin. Erikoisalennuksiin oikeuttavat todistukset on oltava mukana esitykseen tultaessa ja pyydettäessä esitettävä ovimiehelle.
Yli kolmen eri tilaisuuden kertaostoksesta myönnetään 15 prosentin alennus. Vähintään 10 hengen ryhmälle ostetuista lipuista myönnetään 10 prosentin alennus. Näitä alennuslippuja voi toistaiseksi ostaa vain Lippupalvelun puhelinpalvelusta, toimipaikoista tai festivaalin aikana tapahtumapaikoilta tuntia ennen tilaisuuden alkua.

S-Etukortilla saa lippualennuksia valikoituihin tilaisuuksiin 18.8.2011 asti.  
Lue lisää alennuksista tästä.

Voiko lipun ostaa ilman välityspalkkiota?
Festivaalin aikana tapahtumapaikoilta saa lipun ilman välityspalkkiota, mikäli esitys ei ole loppuunmyyty. Juhlaviikkojen esitysten ennakkolipunmyynnistä vastaa pääsääntöisesti Lippupalvelu, joka veloittaa asiakkailta ennakkoon ostetuista lipuista myyntipalkkion. Tämä on yleinen käytäntö lipunvälitysyrityksissä. Lue lisää Lippupalvelun sivuilta.

Voiko jo ostetun lipun peruuttaa tai vaihtaa?
Maksettuja lippuja ei vaihdeta tai lunasteta takaisin.

Mitä jos lippu katoaa?
Lippujen katoaminen on asiakkaan vastuulla.

Miksi joihinkin esityksiin on useampi hintaluokka?
Joihinkin esityksiin on myynnissä useamman hintaluokan lippuja. Korkeimmalla hinnalla saa parhaimmat istumapaikat. Joskus myynnissä on myös edullisempia lippuja paikoille, jotka saattavat sijaita katsomon sivuilla tai takaosassa. Lisätietoja hintaluokista saat varausta tehdessäsi.

Mitä tehdä, jos esitys peruuntuu?
Jos esitys peruuntuu, asiakkaalle palautetaan lipun hinta. Palautuksen saa, kun  vie pääsylipun mihin tahansa Lippupalvelun myyntipaikkaan tai postittaa sen Juhlaviikkojen toimistoon henkilö- ja tilitietojen kera. Lippupalvelun toimitusmaksuja tai myyntipaikan palvelumaksuja ei palauteta.

Myydäänkö Juhlaviikkojen liput yleensä loppuun jo ennen kesää?
Pääsääntöisesti lippuja on jäljellä vielä elokuussa. Loppuunvarattujen tilaisuuksien lippuja kannattaa kysellä aamuisin Lippupalvelusta. Viimeiseen varauspäivään lunastamatta jääneet liput tulevat myyntiin aamuisin kello 7.

Miksi kaikki liput tulevat myyntiin yhtä aikaa eivätkä pienemmissä erissä?
Juhlaviikkojen ohjelmisto julkistetaan yleensä kerralla, jotta siihen voi tutustua kokonaisuutena ja hyvissä ajoin ennen festivaalia. Ohjelmistomme on laaja ja samana päivänä voi olla useita kiinnostavia esityksiä.

OHJELMISTO


Miten Juhlaviikkojen ohjelmaan voi tutustua?
Juhlaviikkojen ohjelma julkistetaan keväällä. Samaan aikaan ilmestyy ohjelmaopas, jossa on tietoa kaikista esityksistä. Ohjelmaoppaan näet täältä. Juhlaviikkojen kotisivuilta saat kattavat tiedot esityksistä. Ohjelma on jaoteltu sivuilla taidemuodon mukaan, mutta löydät esitykset myös aakkosjärjestyksessä sekä päivämäärän mukaan jaoteltuna. Elokuun alkupuolella ilmestyy Juhlaviikkojen festivaalilehti, josta saat myös tietoa ohjelmistosta.

Parhaiten pysyt ajan tasalla Juhlaviikkojen tapahtumista ja kuulumisista, kun tilaat Juhlaviikkojen uutiskirjeen. Tilaa uutiskirje tästä!

Mistä Juhlaviikkojen ohjelmaoppaita saa?
Löydät ohjelmaoppaita Lippupalvelun toimipaikoista ja pääkaupunkiseudun kirjastoista ja kaupunginosien kulttuurikeskuksista esim. Kanneltalosta, STOAsta ja Malmitalosta. Ohjelmaoppaita on jaossa myös kahviloissa sekä esitetelineissä Helsingin kaupungin matkailuneuvonnassa, Suomenlinnan lauttaterminaalissa Kauppatorilla, Kulttuuritehdas Korjaamolla, Kaapelitehtaalla, Juhlaviikkojen toimiston edustalla Lasipalatsin päädyssä, Cafe Pirittassa, Kaivopuiston Café Ursulassa, Olympiaterminaalin Robert's Coffeessa, Kämp Galleriassa, Kampin Suomalaisessa Kirjakaupassa, Elisa Shopiteissa sekä Hakaniemen Kauppahallin 2. kerroksen kahvilassa.

Mistä Juhlaviikkojen festivaalisanomia saa?
Juhlaviikkosanomia on jaossa elokuun alusta lähtien pääkaupunkiseudun kirjastoissa, Juhlaviikkojen toimiston edustalla Lasipalatsin päädyssä sekä suurimmassa osassa edellä mainituista jakelupaikoista.

Mistä tiedän, että esitys on sopiva myös lapsilleni?
Osa ohjelmistostamme on suunniteltu erityisesti lapsia ajatellen. Voit tutustua lapsille ja nuorille / perheille suunnattuun ohjelmistoon tästä.

TAPAHTUMAPAIKALLA


Onko Juhlaviikkojen tapahtumiin yleisohjeita?
Pidä matkapuhelimesi ja muut ääntä tuottavat laitteet suljettuina esityksen aikana. Esitysten valokuvaaminen tai tallentaminen on tekijänoikeuslakien vastaista ja siksi ehdottomasti kiellettyä.

Entä jos myöhästyn esityksestä?
Myöhästyminen vaikuttaa sekä taiteilijoihin että muuhun yleisöön. Jotkut taiteilijat pyytävätkin, ettei myöhästyneitä päästetä sisään. Juhlaviikot varaa siksi oikeuden estää myöhästyneiden sisäänpääsyn tai sallia sisäänpääsyn vain sopivassa kohdassa esitystä. Myöhästyneille ei makseta hyvitystä lipuista. Varmista esityksen alkamisajankohta lipusta ja suunnittele aikataulusi etukäteen.

Pääseekö pyörätuolilla tapahtumapaikoille?
Kaikkiin tapahtumapaikkoihimme pääsee pyörätuolilla. Mikäli tarvitaan saattajaa, hänelle lippu on maksuton. Lue lisää Juhlaviikkojen tapahtumien saavutettavuudesta tästä.

Näkevätkö lapset kaikilta paikoilta?
Lastenesitysten tapahtumapaikat sopivat hyvin lapsiyleisölle, joten näkyvyysongelmia ei pitäisi olla. Mikäli aikuisia on mukana lastenesityksissä, tulisi heidän istua katsomon takaosassa tai reunustoilla, jotta mahdollisimman monta pientä katsojaa pääsisi eturiveihin.

Onko Juhlaviikoilla ruokamyyntiä?
Helsingin juhlaviikot ei järjestä tapahtumissaan ruokamyyntiä lukuun ottamatta Creole Choir of Cuban konserttia Huvila-teltassa, johon on mahdollista tilata esityksen jälkeen nautittava ateria. Joissain tapahtumapaikoissa, esim. Finlandia-talolla tai Huvila-teltassa, väliaikatarjoilusta huolehtii kunkin paikan ravintola. Huvila-teltan ravintolassa on päivittäin vaihtuva menu sekä A-oikeudet.
Ulkomyyntilupien myöntämisestä kaduille vastaa Helsingin kaupungin kiinteistövirasto. Taiteiden yön ajaksi ulkomyyntilupia ei myönnetä.

Onko Juhlaviikoilla esiintyvien artistien levyjä myynnissä konserttipaikoilla?
Huvilassa ja osassa klassisen musiikin konsertteja on myynnissä levyjä. Pyrimme saamaan myyntiin esiintyvien artistien tuotantoa mahdollisimman laajasti.

Mistä voi kysellä löytötavaroita?
Löytötavaroita voit kysellä joko suoraan tapahtumapaikalta tai poliisilta. Poliisille toimitetaan kaikki arvoltaan 20 euroa ylittävä löytötavara.

ESIINTYMÄÄN JUHLAVIIKOILLE


Miten Juhlaviikkojen esiintyjät valitaan?
Juhlaviikkojen ohjelmaan ei ole hakumenettelyä, vaan esiintyjät kutsutaan. Helsingin juhlaviikkojen ohjelmiston rakentaminen on jatkuva prosessi. Projekteja ja teoksia suunnitellaan orkestereiden, artistien ja seurueiden kanssa usein vuosia etukäteen. Jos kuitenkin haluat tarjota tuotantoasi Juhlaviikoille, tutustuthan vuoden 2011 festivaalisivustoon, jotta saat käsityksen ohjelmistosta. Pyrimme tuomaan Helsinkiin ainutlaatuista ja usein kaupungissa ennennäkemätöntä ohjelmistoa.

Ohjelmaehdotuksia voi lähettää postilla tai sähköpostilla osoitteeseen Ohjelmapäällikkö / Helsingin juhlaviikot, Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24, 00100 Helsinki tai Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Ehdotusten ja tarjousten runsaan määrän vuoksi emme anna palautetta ehdotuksista emmekä palauta ehdotusten mukana mahdollisesti olevaa materiaalia.

Mikäli haluat tuotantosi mukaan Taiteiden yöhön, ilmoittaudu postituslistalle, jolla saat tietoa tapahtuman aikataulusta. Postituslistalle pääset lähettämällä yhteystietosi osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen .

Seuraava Taiteiden yö järjestetään perjantaina 26.8.2011.

HUVILA


Missä on Huvila-teltta ja miten sinne pääsee?
Huvila kohoaa Tokoinrantaan, Helsingin Kaupunginteatterin kohdalle elokuun puolivälissä. Huvilalle pääsee kätevimmin saapumalla Hakaniemen torille julkisilla kulkuvälineillä ja suuntaamalla Ympyrätalon ohi kohti Kaupunginteatteria ja Linnunlaulua. Lue lisää Huvilasta.

Onko Huvilassa vaatesäilytystä?
Teltassa ei ole naulakoita tai muuta vaatesäilytystilaa. Loppukesän illat saattavat olla koleita, joten suosittelemme pukeutumaan lämpimästi Huvila-teltan konsertteihin.

Voinko tuoda Huvilan konserttiin alaikäisen sisarukseni?
Huvila-teltta on anniskelualuetta, joten sinne on 18 vuoden ikäraja. Nuoremmat pääsevät sisään huoltajansa seurassa. Poikkeuksena erikseen ilmoitetut ikärajattomat tilaisuudet.

Voisinko järjestää yritystilaisuuden Huvilassa?
Kyllä, Huvilan VIP-tilat soveltuvat mainiosti yritystilaisuuden järjestämiseen. VIP-paketteja voi varata täältä. Yritystilaisuuden järjestäminen on mahdollista vain Juhlaviikkojen aikana.

Saako Huvila-teltan konserteissa (valo)kuvata?
Kaikissa Juhlaviikkojen tilaisuuksissa on kuvaaminen kielletty. Vain erityisellä kuvausluvalla toimivat valokuvaajat voivat ottaa kuvia – hekin vain tietyissä esityksissä ja tietyin rajoituksin. Salamavaloa ei tulisi käyttää missään tilanteessa.

Onko Huvilassa anniskelua?

Kyllä. Huvila-teltassa toimii ravintola, joka aukeaa joka ilta klo 18 ja sulkeutuu tapahtumakohtaisesti, viimeistään klo 24. Pääsääntöisesti Huvila tarjoaa paikan elokuun illoista nauttimiselle myös konsertin jälkeen.

Onko Huvilassa istumapaikat?
Huvilassa on istumapaikat. Huvilan katsomo joustaa kuitenkin esityksen luonteen mukaan: osassa tilaisuuksista halutaan tarjota myös tanssitilaa sitä haluaville.