Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki

 

Uutisvirta

30.05.2011 14:40 Maailma kokoontuu Tokoinrantaan

Huvilassa nähtävät artistit kiertävät kesän mittaan niin maailmaa kuin Suomeakin. Huvilan tarjonnan moniulotteisuudesta kertonee se, että artistien kesän festarikirjo ulottuu Oulun Herättäjäjuhlista Roskildeen ja Taico Club Festivalista Japanissa Lontoon Royal Albert Halliin.

Lue lisää...

26.05.2011 11:57 Christoph Schlingensiefin Via Intolleranza II palkittiin Berliinin Theatertreffen-festivaalilla

Theatertreffen palkitsi Schlingensiefin postuumisti 3sat-palkinnolla. Palkinto myönnettiin paitsi Via Intolleranza II -esityksestä, myös kunnianosoituksena edesmenneen ohjaajan koko uralle. 10 000 euron palkinto luovutettiin Schlingensiefin leskelle Aino Laberenzille 21.5. Palkintosummalla tuetaan Schlingensiefin aloittamaa Opera Village -projektia Burkina Fasossa.

Lue lisää African Opera Village -projektin sivuilta

Via Intolleranza II Helsingin juhlaviikoilla

Lue lisää...

24.05.2011 10:23 Juhlaviikkojen Sisäpihat soimaan! -konsertteja haki yli sata taloyhtiötä

Helsingin juhlaviikot etsi huhti-toukokuussa konserttipaikoiksi soveltuvia taloyhtiöitä Sisäpihat soimaan! -ilmaiskonserttisarjaa varten. Kiinnostus oli suurta: isänniksi haki kaikkiaan 102 taloyhtiötä. Suurin osa hakemuksista tuli ydinkeskustan, Kruununhaan, Kallion ja Vallilan alueelta mutta myös mm. Pasilasta, Tapanilasta, Munkkivuoresta, Herttoniemestä ja Vuosaaresta.

Lue lisää...

18.05.2011 08:41 Koululaiset klassisen musiikin äärellä

Helsingin juhlaviikkojen ja OP-Pohjolan yhteistyöprojekti kutsui kevään mittaan koululaisia kokemaan klassista musiikkia uudella tavalla. Erilaisilla oppitunneilla tutustuttiin OP-Pohjolan arvosoittimiin, Helsingin kaupunginorkesteriin, äänentoiston historiaan ja sävellystyöhön. Ennakkoluulot karisivat ja uudelle altistuminen palkitsi myös altistajat.

Lue lisää...

06.05.2011 09:36 Altistu blogille: Juhlaviikkojen kirjailijavieraat avaavat ajatuksiaan

Taide suo meille mahdollisuuden kokea maailma toiselta kantilta, hetkellisesti ja häivähdyksenomaisesti elää toista elämää, toisessa paikassa, toisessa ajassa. Helsingin juhlaviikkojen blogi tarjoilee pieniä kirjallisia paloja kaupungista, kulttuurista, kaupunkikulttuurista, Helsingistä ja Juhlaviikoista aina festivaalin loppuun saakka. Teksteistä vastaavat kirjailijat Tuomas Kyrö, Alexandra Salmela, Leena Parkkinen ja Risto Oikarinen.

Lue lisää...

04.05.2011 11:44 Avaa kotisi runoudelle

Elokuun iltojen pimetessä lukulamput syttyvät. Ainutlaatuiset kirjalliset salongit tuovat suomalaiset eturivin kirjailijat vierailulle kahdeksaan helsinkiläiseen yksityisasuntoon. Proosaillat tarjoilevat vangitsevia tarinoita ja runoillat syvällisiä ja humoristisia säkeitä musiikilla höystettynä. Sulje silmäsi ja nauti kirjailijan lukiessa sinulle ääneen. Lipunmyynti alkaa elokuussa.

Lue lisää...

04.05.2011 10:43 Jon Burgerman loihti Juhlaviikkojen ilmeen

Kosolti kansainvälistä huomiota saavuttanut brittitaiteilija Jon Burgerman on mies Juhlaviikkojen visuaalisen ilmeen takana. Nykyisin New Yorkissa asusteleva Burgerman tekee myös musiikkia ja soittaa Anxieteam-nimisessä yhtyeessä. Inspiraatiota Juhlaviikkojen kuvitukseen Burgerman on saanut erilaisissa taidetapahtumissa kohtaamiltaan hauskoilta ja luovilta ihmisiltä. Sellaisilta, joista hän pitää.

Lue lisää...