Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki

 

 

 

Ateljé Isserlis - Musikarvet

Den klassiska musiktraditionen har genom tiderna baserat sig på att mästarna förmedlar sin kunskap till yngre generationer. Idén med Festspelens serie Ateljé Isserlis - Musikarvet bygger på denna tanke.

Inom ramen för Festspelens och OP-Pohjolas samarbetsprojekt kommer den världsberömde cellisten Steven Isserlis till Finland för att spela med några av vårt lands mest begåvade musiker. Virtuoser från olika generationer kommer samman i en serie om fyra konserter med ett program som planerats av Isserlis. De finländska musikerna trakterar värdefulla instrument som ägs av OP-Pohjolas Konststiftelse.

Projektet omfattar även samarbete med skolor i Helsingfors. De finländska musikerna planerar en lektion för tre grundskoleklasser, där de berättar om sitt arbete och delar med sig av sin kunskap. Utöver lektionerna får eleverna tillfälle att följa med musikernas och Steven Isserlis' gemensamma repetitioner. På detta sätt förmedlas kunskapen från en generation till en annan.

Konsertserien Ateljé Isserlis - Musikarvet utgör en fortsättning på samarbetet mellan Festspelen och OP-Pohjola, som under de två senaste åren synts i form av konsertserien Kammarmusik på Stadshuset.

 

Konsertter:

Steven Isserlis & Olli Mustonen: Måndag 22.8. kl 19:00

Ateljee Isserlis I: Tisdag 23.8. klo 18:00

Ateljee Isserlis II: Tisdag 23.8. klo 21:00

Ateljee Isserlis III: Torsdag 25.8. klo 18:00

Ateljee Isserlis IV: Torsdag 25.8. klo 21:00


Biljetter:
27 / 15 € + Biljettjänsts serviceavgift från 2,50 euro / biljett

Fritt inträde till konserterna i Domkyrkans krypta.

Ett parti biljetter har reserverats för OP-bonuskunder + ägarkunder 17 / 10 € + Biljettjänsts serviceavgift från 2,50 euro / biljett
Förmånen beviljas mot OP-kort, där det står förmåns- eller OP-bonuskund, ägarkund eller genom att nämna koden OP-Pohjola 2/2011.

 

foto: Seppo Samuli